Savjeti vezavi uz amortizere

Ostanite stabilni uz dobre amortizere

Ovoj važoj komponenti vozila poklanja se premalo pažnje. Amortizeri u savršenom stanju nisu samo pitanje udobnosti nego su također neophodni za sigurnost. Amortizeri podupiru kontakt vozila sa cestom.

Kada se pogoršava držanje ceste

Oštećeni amortizeri produljuju duljinu kočenja. Rizik akvaplaninga je povećan čak i kod malih brzina. Gume i podvozje se troše puno brže. Osim toga, ošteć ometaju vožnju i nepovoljno utječu na modernu sigurnosnu tehnologiju u vozilu.

Znakovi upozorenja

Pokvarene amortizere možete prepoznati po tome što Vaše vozilo oscilira nakon prelaska izbočine ili se pri niskim brzinama (30km/h) na lošim cestama pojavljuje buka. Ostali znakovi upozorenja su nejednako trošenje guma i povećana abrazija guma.

Pravovremeno pregledajte svoje amortizere

ukoliko uglavnom vozite po gradu i na kratkim relacijama mogli biste se neugodno iznenaditi kada pri velikoj brzini na državnoj cesti naletite na izbočinu na cesti. Stoga se preporučuje redovito kontrolirati amortizere u servisu (barem svakih 20 000 km).

Savjeti vezavi uz kočnice

Kočnice: vruća tema

Za svako putovanje neophodne su kočnice koje pravilno rade. Prilikom oštrog kočenja cjelokupna kinetička energija pretvara se u toplinu. Kočioni diskovi, obloge i kočiona tekućina su pod jakim opterećenjem. To opterećenje može podnjeti samo onaj kočioni sistem koji posjeduje najveću i savšenu kvalitetu proizvoda.

Sustav kočenja: spreman u potpunosti

Kada se postavlja pitanje sustava kočenja, većina vozača uglavnom pomisli na kočione obloge. One su zasigurno važan faktor ali kočioni sustav pokriva puno veći spektar. Kontrolom kočnica u Vašem Autoservisu Repinec servisu osiguravate savršeno funkcioniranje sustava kočenja.

Pravilno tumačenje smetnji prilikom kočenja

Neki šumovi uzrokovani kočenjem su bezopasni, ali ukoliko buka postane zamjetna ne pokušavajte sami dijagnosticirati uzrok greške. u takvim slučajevima najbolje je da stručnjaci što prije provjere Vaš sustav kočenja.

Izbjegnite istrošenost i uštedite novac

Profesionalna kočiona usluga povećava sigurnost. Provjerite da li su Vaše kočnice jako potrošene i/ili neravnomjerno potrošene. Vaš Autoservis Repinec će također provjeriti i kočionu tekućinu: ukoliko ona sadrži previše vode funkcije ABS-a i ESP-a će biti oslabljene. Nadalje sustav kočenja može sasvim zatajiti ukoliko je previše opterećen.

Savjet uz pregled i izmjenu ulja

Sezonski pregled vozila: od pregleda prije godišnjeg odmora do zimskog pregleda

Vaš Autoservis Repinec će se pobrinuti da ste uvijek sigurni na cesti: pregledom prije godišnjeg odmora i početka turističke sezone i zimskim pregledom u vrijeme kada počinje sezona hladnog vremena. Sigurnost ima prioritet – u bilo koje doba godine. Dozvolite nam da provjerimo Vaše vozilo!

Izmjena ulja od strane stručnjaka

Redovita izmjena ulja osigurava dugi životni vijek motora te ujednačen rad. Stručnjaci u Autoservisu Repinec će Vam pravovremeno promjeniti ulje i pročistač ulja a otpadno ulje će se zbrinuti na ekološko prihvatljiv način. Sa zadovoljstvom ćemo Vam odgovoriti na bilo koje pitanje vezano uz tip ulja.

Sve OK? Sigurno kroz tehničke preglede

Pored opće propisanih tehničkih pregleda također vršimo i test ispušnih plinova. Kako bismo smanjili teret onečišćenja, u sve više europskih gradova se može ući vozilima samo uz posjedovanje određenih naljepnica.

Pregled za sve marke vozila

Vršimo redovne preglede (ovisno o kilometrima i/ili intervalu) s modernom servisnom opremom i obučenim osobljem. U Autoservisu Repinec Vaše vozilo će biti pregledano u skladu sa specifikacijama proizvođača vozila.

Savjeti vezani uz gume

Prilikom kupnje novih guma važno je gazište

Smjesa gume i mehanička izrada guma se konstantno unapređuju. Optimalna sigurnost je zajamčena ukoliko sve 4 gume potječu iz istog proizvodnog razdoblja, te imaju isti dizajn i gazište.Prilikom kupnje novih guma posebno obratite pažnju na propisanu veličinu gume i indeks brzine. Vaš Autoservis Repinec će Vas sa zadovoljstvom savjetovati i dati Vam važne detalje vezane uz ovu temu.

Povećanje sigurnosti sa zimskim gumama

Ljetne gume ne drže adekvatno cestu na temperaturi ispod 7 stupnjeva celzijevih. Zimske gume su napravljene od posebne vrste gume koja je pogodnija za niže temperature i imaju dublji profil sa više bridova (lamela). Prosječno vozilo sa ljetnim gumama treba 43 m da bi se zaustavilo na snijegu pri brzini od 50 km/h u odnosu na zaustavni put od 35 m vozila koje je opremljeno zimskim gumama!

Pravilno čišćenje guma

Budite oprezni sa čistačem koji radi sa visokim pritiskom! Vrući vodeni mlaz usmjeren izbliza na određeno mjesto može uzrokovati značajno oštećenje. Stoga držite razmak od minimalno 20 cm u odnosu na gume, radite sa mlaznicom u spreju i stalno pomičite mlaz. Ovo vrijedi i u slučaju tvrdokorne prljavštine.

Kako prepoznati oštećenje gume

  • Strana tijela u gumi, vidljive rezove, napukline ili kvrge
  • Mjesta koja su zbog zagrijavanja gume odmah suha nakon prskanja
  • Izmjenjen zvuk kotača ili vibraciju na upravljaču

Kontakt

Kontaktirajte nas ili nas posjetite na adresi ulica Rakovica 13, 10430, Velika Rakovica, Samobor


ADRESA
AUTOMEHANIČARSKA RADIONICA


Blaženko Repinec
ulica Rakovica 13
10430, Velika Rakovica, Samobor

Telefon: 01 3364 227
Mobitel: 091 3364 227
E-mail: repinec.blazenko@gmail.com

automehanika, autoservis, popravak osobnih vozila, popravak kombi vozila, autoelektrika, montaža guma, balansiranje guma, autodijagnostika, servis automobila, Kontrola kočnica na ispitnim valjcima, reparacija i obnova auto farova

Uredio: Programming PROTOCOL