O nama

Nudimo kompletne usluge automehaničarske radione kao sto su automehanika, autoservis, popravak osobnih vozila, popravak kombi vozila, autoelektrika, montaža guma, balansiranje guma, autodijagnostika, servis automobila, Kontrola kočnica na ispitnim valjcima, reparacija i obnova auto farova

Auto dijagnostika

Svaki novi model automobila donosi i veliki broj inovacija. Osim sve atraktivnijeg dizajna i mehaničkog razvitka, u današnje vrijeme na našim limenim ljubimcima nalazi se i sve više kompliciranih elektronskih sustava i sklopova koje u slučaju kvara nije više tako lako popraviti. Osim elektronskih pomagala i osnovnog znanja potreban je dugi niz godina iskustva kako bi se kvar kvalitetno dijagnosticirao i otklonio. Dugogodišnje iskustvo i znanje te najsuvremeniji sustavi za dijagnostiku – sve ovo naći ćete u našim servisu.

Glavna svrha elektronske dijagnostike vozila je lociranje i otklanjanje kvara u što kraćem vremenu. Zbog toga je razvijena strategija koja će tehničkom osoblju olakšati pronalazak pravog kvara. Sva novija vozila sadrže u sebi odredjeni broj elektronskih sistema kao što su: elektronska kontrola motora, ABS, AirBag, itd. Svaki od ovih sistema sadrži odredjeni broj takozvanih funkcionalnih grupa koje su funkcionalno povezane. Svaka funkcionalna grupa se sastoji od nekoliko komponenti kao što su: prekidači, senzori, kablovi, itd. Na osnovu ove strukture, prvi dijagnostički korak bi bio identifikacija. neispravnog elektronskog sistema, sledeći korak bi bio otkrivanje neispravne funkcionalne grupe u tom sistemu i na kraju lokalizacija i popravak neispravne komponente u toj grupi.

Radovi mehanike

Vršimo sve popravke mehanike na Vašim vozilima. Generalne reparature, servise na motorima vaših vozila. Uz ugradnju dijelova vodećih svijetskih proizvodača prve ugradnje. Savjetujemo redovite servise izmjene ulja i filtera svakih 10000 km uz korištenje samo kvalitetnih ulja, koja produžuju vijek motoru. Prije bilo kakvog zahvata na motoru, a zbog cjelovite slike stanja, radi se test i snimak stanja motora. Nakon revizije motora radi se kompletna defektaža i ispitivanje svakog pojedinog dijela i sklopa motora. Tek nakon toga rade se normativi potrebnih radova, kao i specifikacija materijala. Svaki dio i sklop se dorađuje i ispituje. Uz to se radi servis i potrebna dorada na svim agregatima i sklopovima kao što su elektropokretač, alternator, pumpa visokog pritiska, pumpa za ulje, razvodni mehanizam, cilindarska glava i ventilska grupa, te sklop spojke, rasplinjač, usisni i ispušni kolektor, injektori, i drugo.

Kontrolni pregledi vozila

Vršimo sve popravke mehanike na Vašim vozilima. Generalne reparature, Želite li pripremiti svoje vozilo za tehnički pregled ili jednostavno biti sigurni u njegovu tehničku ispravnost, obratite nam se s povjerenjem.

Tehnički pregled vašeg vozila uključuje provjeru sljedećih funkcija:

 • motora
 • uređaja za upravljanje i kočenje
 • kontrola kočnica na valjcima
 • uređaja za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju
 • uređaja koji omogućuju normalnu vidljivost
 • samonosive karoserije te šasije s kabinom i nadogradnjom
 • elemenata ovjesa, osovina i kotača
 • buke vozila
 • elektro uređaja i instalacija
 • mehanizma prijenosa
 • kontrolnih i signalnih uređaja
 • ispušnih plinova (Eko-test)
 • uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila
 • plinskih instalacija

Montaža guma i balansiranje kotača

Balansiranje kotača je jako bitna stavka kada pričamo o udobnosti vozila. Naime kako felge i gume nisu savršeno ravne, tj. okrugle dolazi do pojave vibracija. Vibracije se dalje prenose preko volana do vozača automobila, te stvaraju vrlo neugodan osjecaj u voznji. Da bi se riješili tih vibracija i povećali udobnost vožnje nakon montaže guma kotače moramo izbalansirati. Vibracije, koje su posljedica loše balansiranih ili uopće ne balansiranih kotača, će se pojaviti pri određenoj brzini vozila, najčešće u rasponu od 90 do 150 kmh.

Ispravno balansiranje kotača donosi:

 • smanjeno trošenje mehaničkih dijelova automobila
 • mjerenu potrošnju pneumatika
 • povećanu udobnost u vožnji

Poliranje i obnova farova

Zbog atmosferskih utjecaja, udara kamenčića, zastarjelosti, UV zrake, nagle promjene temperature i vremenske neprilike često u prometu susrećemo automobile na kojima su farovi matirali, požutjeli, postali su mutni i vrlo ružno izgledaju. Ako ste mislili da ćete trebati zamijeniti cijeli far, varate se! Poliranje farova obavlja se profesionalnim setom za obnovu farova. Vrši se strojnim nanošenjem specijalne paste za poliranje, te se strojno polira do zadovoljavajućeg nivoa, odnosno vodenog sjaja. Paste 3M koje se upotrebljavaju najvišeg su stupnja kvalitete, te u potpunosti garantiraju profesionalan učinak. Dođite i uvjerite se u kvalitetu, dugogodišnje iskustvo, ozbiljnost i povjerenje. Intervencije na faru se obavljaju na samom vozilu, bez skidanja istih! Osim toga što požutjeli farovi izgledaju ružno, ono što je još bitnije, smanjuju vidljivost puta. To može prouzrokovati mnoge probleme, počevši od slabljenja Vašeg vida pa i do opasnih posljedica!

Kontakt

Kontaktirajte nas ili nas posjetite na adresi ulica Rakovica 13, 10430, Velika Rakovica, Samobor


ADRESA
AUTOMEHANIČARSKA RADIONICA


Blaženko Repinec
ulica Rakovica 13
10430, Velika Rakovica, Samobor

Telefon: 01 3364 227
Mobitel: 091 3364 227
E-mail: repinec.blazenko@gmail.com

automehanika, autoservis, popravak osobnih vozila, popravak kombi vozila, autoelektrika, montaža guma, balansiranje guma, autodijagnostika, servis automobila, Kontrola kočnica na ispitnim valjcima, reparacija i obnova auto farova

Uredio: Programming PROTOCOL